Jobb

Idag har jag jobbat för första gången på bra länge. Åh vad roligt det är :) har saknat mitt Orsa gården. Och så roligt att folk blir så glada att se mig. Det värmer :)

Nu har jag precis slagit ner mig i soffan. Har duschat precis och nu ska jag gotta i mig lite ost krokar :)

Kram


God morgon..




Torsdag

Dagen igår gick också i raket fart. Linus skjutsade Sebastian till dagis vid 09. Då satt jag igång med dammsugning och skurning av golv. Tvättade en massa vanliga kläder och sen barnens ytterkläder efter dagen innan då vi lekte ute i spöregn :P

När Linus kom hem så började han tvätta bilen och städa ur den. Leya låg och sov och jag och Marwin lekte på gården. Han är helt galen i cyklar nu han också.. Problemet är bara att han verkligen inte kan cykla själv så då får man gå runt och putta honom.. Aj i ryggan man jag lova. Varje gång jag stannade och skulle strecka på ryggen så gärnade han grina hysteriskt. Så det var bara att fortsätta. Kände mig som ringaren i notreham när jag var klar.

På eftermiddagen fick vi besök av min bror, min syster och min syster dotter Thilia. Sen var det dags för middag och läggning av barnen.








Onsdag

Sebastian hade en jätte bra dag igår. Tur hade vi med vädret också :) Vi var ute hela eftermiddagen. Åt grillat och åt tårta på altanen. Sebastian fick en ny cykel av min mamma och bror så det cyklade han mest hela tiden efter han fick den. Kusin Filip hade också med sin hit så dom cyklade varv efter varv runt huset.
Kalaset var slut vid 19-20 tiden. Barnen var jätte trötta men Filip ville sova här och de fick han såklart.
DOm satt uppe på Sebastians rum och spelade x-box till 22 på kvällen.

Dagen idag har gått riktigt fort. Vi har gjort saker mest hela tiden. På morgonen så spelade pojkarna x-box och lekte i väntan på att regnet skulle ge sig.. Men icke. Vid 11 hade som gett upp så vi kläde på oss regnkläderna och begav oss ut i spöregnet. Sebastian ville så gärna cykla på sin nya cykel trots det tråkiga vädret.
Så dom cyklade och vi lekte björnen sover. Dom tyckte det var kul.. jag tyckte det var mindre kul att ligga i det blöta gräset och leka :P
Efter nån timme ute gick vi in och Marwin, Sebastian och Filip tog ett varmtbad medans jag gräddade pannkakor.
De lekte lite inne sen igen och efter ett tag skulle de ut och leka igen. som tur var så hade det slutat regna. Barnen var hel säker att det var pga soldansen dom gjorde tidigare på dagen ;)


Pojkarna dansar soldansen :)


Ett varmt och skönt bad.. :P


Leya i sin fina Molo body.

Vid 17 åkte vi till Bergets gympa sal och lekte loss. De vart hinderbana, gladiatorerna och höjdhopp.
Svettiga och nöjda en timme senare åkte vi och köpte oss en pizza. för ungefär en halvtimme hämtade Zandra Filip och våra barn har gått och lagt sig.









JAG ÄR HELT SLUT!


Sebastian

Sebastians födelsedag del 2:














Sebastian

Sebastians födelsedag del 1:










Grattis!

Grattis till min förstfödda son som idag blir 5 år!!

Vi älskar dig!


Full fart som vanligt

Hela dagen har gått åt att fixa inför i morgon. Då blir det kalas för hela slanten! :)
Idag har vi gjort kokosbollar, choklad cupcakes med vanilj frosting och gjort två tårtor. Allt själv från noll. Till och med marsipanen är färgad och kavlad själv. Tog så klart lite tid men de är så mycket roligare med personliga tårtor på barnkalas :) Jag har även förberett grillspett tills imorgon. Lagt kött i marinad mm.
 Nu på kvällen har vi blåst upp en jävla massa ballonger, dekorerat huset, slått in presenter mm.

Imorgon blir det kalas i omgångar eftersom vi har 2 stora familjer och vi har vaken plats eller kaffekoppar så det räcker om man skulle slå ihop kalaset :P
Hoppas på fin väder imorgon då vi (Om vädret tillåter) ska grilla grillspett och sen äta tårta på altanen här hemma. Jag hoppas sååå att Sebastian får en bra dag imorgon. Han har ju faktiskt längtat ett helt år på hans födelsedag ;)


Marwin tar ett morgonbad.



Sebastian bakar chokladbollar.


Leya på gott humör :)


Baka

Baka, baka liten Kaka ;)


Kväller i Stugan.

Som sagt så har det varit en jätte bra dag! Kl är över 20 och jag är inte det minsta trött.. De är inte ofta det händer ;) Den senaste veckan han jag lagt mig innan 21 varje dag :D

Barnen har precis lagt sig. De vart lite senare än vanlig för vi hade en sen middag eftersom vi var ute på länge på gården sen vid 18 så tog Linus och Sebastian en raggartur i raggarbilen. När dom kom hem så badade vi alla barnen och sen kollade vi på filmen björnbröder.

Imorgon är det Måndag och de är dagis för Sebastian. Vi andra ska åka in till Mora och handla de sista till Sebastians kalas på Tisdag. 5 hela år blir Sebastian då! Jag har varit mamma nu i 5 år. Känns helt otroligt!
Tiden går för fort. Dessa 5 år har gått jätte fort. Tänk om de nästa fem år går lika fort.. Då är Sebastian 10 år, Marwin 7 år och Leya 6 år (Om man räknar år, inte månader.  Herregud! Kan inte tänka mig ha så stora barn... Jag var ju nyss 10 år :D

Nu ska jag hänga en tvätt sen ska jag och Linus se film. Tack för idag!


Söndag!

En helt underbar Söndag med fint väder och mycket att göra. Vaknade utvilad vid 07 faktiskt. Åt en mysig frukost med familjen. Åkte till stallet vid 09 och mockade och släppte ut Adde. När jag kom hem gjorde jag lunch. Vi åt sen kom barnens farfar på besök och med sig hade han fika. Mumsigt :)
Efter han hade åkt hem så gick vi ut och lekte i det fina vädret. Vi gjorde en hinderbara och lekte gladiatorerna :)

Vid 13 åkte jag och Sebastian till ridklubben för att kolla på när Malin red för Fredrik. Det gick jätte bra och Adde sköte sig bra :)
Nu har barnen målat och jag och Linus har druckit kaffe. Snart blir det ut igen och leka i det fina vädret innan det är dags för middag.

Jag bara älskar våren. Man blir så glad när solen är framme och man får en hel del extra energi bara av att titta ut på solen!

Här kommer lite mer bilder från dagen. Jag älskar även våran nya digital kamera ;)


Frukost.


Marwin


Gladiator och utmanare :P


gladiatorn på hinderbanan.



Nu ska jag ta med mig barnen och kaffekoppen ut i solen :)
Ha en fortsatt bra SÖndag!


Dagen i bilder.












System kamera!










Kaos

Kaos-  bristningsgränsen är nära!

Ja fy! Idag är ingen bra dag. Iaf har det inte varit de så här långt in på dagen. MEN jag hoppas på att det vänder snart och att mitt humör och energi blir bättre.
Linus har kommit hem men han har lagt sig och sovit ett tag då han har jobbat natt och sen åkte hem direkt efter det. Leya sover och Marwin sover. Sebastian spelar x-box.
Jag håller på att ladda mina batterier med att sitta här och dricka kaffe. Hoppas det hjälper!


Äntligen!

Åh vad jag har druckit kaffe denna morgon! Närmare bestämt 6 koppar. Men de behövdes kan jag lova. Kl 02 vakande Marwin och grina. Gjorde välling till honom men har somnade inte om direkt utan grinade och var arg så han väckte upp leya. Vid 03 fick jag henne att somna om. Kl 03:15 kom Sebastian in i rummet och var jätte ledsen för han hade drömt en mardröm. Så fick lägga sig i sängen med oss. Tog ett tag att få honom lugn så han kunde somna om. Kanske somnade vid 04 och sen skulle Marwin upp kl 05:20. DÅ var jag inte på bra humör kan lova!

Kl är ny 08:30 och vi har ätit frukost och alla barn är påklädda.
Snart ska vi iväg till stallet. Adde ska hoppas idag :) får se hur det går!

Linus kommer hem mitt på dagen. Äntligen! Ikväll blir de tacos och fredagsmys :)


ÄLsklingen

Imorgon kommer min älskling hem! Gud vad jag saknar honom. Sebastien längtar också efter honom. Han har räknat ner dagarna sen han åkte. De första han sa imorse var att det bara är 1 dag kvar tills pappa kommer hem. Marwin har också blivit så stor så han märker att pappa är borta. Han går runt och letar efter honom och skriker på pappa. Så tragiskt!

Nu ska jag sätta igång en maskin sen fixa frukosten. Sebbe ska på dagis vid 08 och jag och små barnen ska till stallet och mocka.
När jag kommer hem ska jag ta i tur med golven...


Slut i rutan..

Ja, jag vet att jag ofta tjatar om hur trött jag är och hur tidigt barnen går upp på morgonen MEN idag är det synd om mig! Flera gånger under dagen har jag känt att jag hade kunnat göra vad som helst för att få sova. När jag är själv med barnen dag och natt så blir jag så slut i kropp och själ. De går bra att vara själv men de är de med sömnen som förstör och gör att man inte orkar. Har jag fått sova sammanhängande i iaf 6 timmar så brukar jag vara pigg och glad.
Nog om sömn..

Nu ligger jag i sängen. Tidigt jag vet men som sagt så är jag lite trött ;) de har ende varit en bra dag.. Har ridit Adde, lekt ute med barnen, målat med barnen, lagat lunch och middag och tvättat en massa kläder och mattor. Har inte dammsugat eller torkat golvet så det ligger över mig.. Hatar skitit golv!! Hunden fäller som tusan nu så det hjälper ju till. Aja, får fixa det imorgon.
Nu ska jag sova! God natt.


20 grader!

Helt otroligt vilket fint väder det är idag. Vi har precis kommit in. Har varit ute och lekt med barnen. Vi passade på att fika lite ute också. Hur skönt som helst!


Tidig morgon

Dagen igår gick jätte sakta verkligen.. Tills på sena eftermiddagen då mamma kom hit och tog hand om barnen medans jag och Malin åkte och red Adde. Han jätte, jätte fin idag! Kul när det händer saker. Sebastian åkte hem till sin farmor och farfar direkt efter dagis sen fick jag inte tillbaka honom förns 20:30 :) de blev bara en snabb dusch sen hopp i säng för hans del.


Vila

Nu har jag fixat klart i stallet och fixat här hemma. Ungarna somnade samtidigt nu precis så jag passar på att mysa ner mig i soffan med en kopp kaffe och telefonen. Inte ofta de sover samtidigt så man lär passa på att vila lite ;)


Godmorgon

Marwin var snäll mot mig imorse och lät mig sova till 06:15 :) Sebastian kom ner strax efter de så idag är jag pigg och glad! Leya har precis vaknat och fått kläder på sig. Nu väntar vi på att kl ska bli 8:30 så vi får börja klä på oss och åka till dagis med Sebastian. Efter de åker jag, Marwin och leya till stallet och mockar åt älskade Adde :)

Ha en bra dag!
Här är en bild på leya från idag.


Leya

Sitter i soffan och har en väldig diskution med leya. Hon hade väldigt mycket att säga ikväll :)
Marwin har lagt sig och Sebastian kollar på barnprogram.
Ikväll är det mitt favorit program.. Familjen annorlunda! Vilka otrolig föräldrar alltså. När jag har det jobbigt med mina 3 barn så tänker jag på dom. Får extra energi då :) om so
Klara 11 barn så klarar jag mina 3 ;)

God kväll!


Fy fan

Vad jobbigt de kändes denna gång när Linus åkte och jobbade. 4 dagar känns som en evighet! Blä..


morgon pigga barn...

Marwin gick och la sig efter 20 igår kväll ändå gick han upp 05.. =/ Sebastian la sig efter 22 och han gick upp 05:30. hmm.. Skoj! Barnen kommer vara lagomt griniga idag.

Sitter med Marwin iknät och kollar alla bloggar som jag följer. De har blivit en morgonrutin. Byta blöja, sätta på kaffet, sätta på tv´n, kolla bloggar med en kopp kaffe :)
Idag ska vi väl bara vara hemma tror jag.. Ska fixa med matlådor till Linus som åker till göteborg på jobb i 1 vecka. ( =(!!) Jag och Mamma ska ner på ruiudklubben och träna Adde också. Håller alla tummar och tår på att han vill gå in i transporten bara...

Godmorgon!


Middag

Nu är det lugnt i stugan på Sandhed igen. Vi har haft en jätte trevlig kväll med god mat och mycket skratt. Efter de två små hade lagt sig så tittade vi alla på gladiatorerna och åt godis. Sebastian kom inte i säng förns vid 22 vilket är väldigt sent för honom som brukar lägga sig innan 20 annars. Han mådde så bra då när han fick all uppmärksamhet av alla 4a :) mycket mys och ryggkliande.

Nu är jag suuuper trött och tänker faktiskt vara tråkig och gå och lägga mig. Marwin väckte mig vid 05:20 imorse så dagen har varit lång som vanligt.

Tänkte jag skulle försöka lägga ut något kort från igår när vi var nere på lekplatsen med ungarna. Får hålla tummarna för att de funkar...


Lördag

Ska snart åka och hämta hem min äldsta son från sin mormor. Han ville sova över igår så det fick han. Pratade med honom i morse och frågade om jag fick hämta honom mitt på dagen då svarade han att han skulle vara kvar tills imorgon för han behövde lugn och ro :) Lillgammal den där herrn! Ska dock hämta hem han snart ändå då vi ska bjuda svärföräldrarna på middag ikväll.

Här är Sebastians bakverk som han gjorde igår till sitt kalas


Tidig morgon

Kl 05:30 vaknade Marwin och sebbe 06:00. De är bara att gå upp och sätta på kaffe kannan ;)


Förra inlägget..

Förra inlägget var från gårdagen.. Jag bloggar oftast på mobilen och den krånglar som tusan hela tiden. Speciellt med bilder. Ibland går det jätte bra att lägga ut i bilder och ibland går det inte alls.

Torsdag:
Sebastian var helt feberfri och pigg som en lärka imorse så han fick gå på dagis idag. Vilket han vart överlycklig över! Jag, Linus och barnen passade på att åka till dollarstore för att fixa lite inför Sebastians kalas. Vart lite tallrikar, muggar, ballonger mm. Imorgon ska jag handla hem allt som behövs för att börja baka. Tycker de är mysigast att ha hemlagat fika på barnkalas.. Även om man kan köpa nån "färdig" kaka :)
Ska göra en marsipan tårta och en daimtårta har jag tänkt. Till barnkalaset blir det nog en vanligt, hedlig gräddtårta. Tror det uppskattas mest av barnen.

Hemma sen har jag städat en massa. dammsugat, skurat, dammat alla ytor, fönsterbrädor, skurat och dammat varje vrå i badrummet, sorterat och laggt bort urväxta barnkläder och skurat varje skåplucka i köket. Plus den vanliga tvätten. Just nu väntar jag på att maskinen ska bli klar så jag får hänga sista tvätten för idag. Alla leriga och skitiga ytterkläder som förhoppningsvis är rena och fina nu :P PUH! Men nu luktar det rent här hemma ;)

Kl är nu 20:15 och alla barnen sover och Linus är på bandy. Jag kollar på lyxfällan. Alltid lika intressant pogram!

Imorgon är det fredag. Hoppas på finväder så vi kan ta en promenad ner på Orsa till lekplatsen. Sebastian har tjatat så att få leka där.

Bye bye



Pussel

Sebastian hade över 38 i temp även idag så vi åkte inte till lekkompaniet. Istället har vi pysslat med "fiskarna" och varit och hälsat på barnens farmor och farfar. På eftermiddagen fick vi besök av Jens (min bror). Han stannade även kvar till middagen.

Imorgon är det dagis igen., får se om sebbe är feberfri imorgon då.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935915.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193935927.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193936295.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193975907.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193975907.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193975907.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193975907.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193975907.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193975907.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193975907.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193975907.jpg" class="imag


Hälsa på..

Hälsar på hos barnens farmor och farfar :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193868742.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193868742.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193868805.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_193868805.jpg" class="image">


Paket

Fick hem paketet idag från lekmer.se!

De innehöll tröjor/body från minimoy till barnen och presenter till Sebastian. 2 pyssel böcker, game boy, ett leksaks pizza set.

Har köpt tidigare ett nytt x box spel och en bil bana. De får räcka tror jag..
Ska handlas för kalas för släkten och ett barnkalas också och de blir nog inte gratis ;)


Kväller igen då.

Vet inte vad de är för slags konstig feber topp Sebastian hade imorse. Under dagen har Sebastian mått bra och varit feberfri. Vi har ändå bara varit hemma och tagit det lugnt under dagen. Linus, Sebastian och Oskar har pysslat. Ballonger, tapetklister och papper :) imorgon ska de målas.. De ska nämligen bli fiskar :)

Imorgon är det onsdag och de är lekkompaniet dags. Hoppas sebbe är frisk då!


Älskade barn

Måste bara visa er dessa fina kort!


Badar bebis

Leya :)



Sjukstuga.. IGEN!

Sebastian sov länge imorse. Han brukar vara vaken tidigt annars. När han kom upp grinade han för allt verkligen. Jätte känslig och ledsen. Efter frukosten så försvann han upp på sitt rum. Efter ett tag gick jag upp för att kolla vad han gjorde eftersom det var så tyst.. Då ligger han i sängen och vilar. Om Sebastian går och lägger sig självmant så står det inte rätt till! Tog tempen och han hade 38.5. Så det var bara att ringa och säga till dagis att han inte kommer. Under denna vinter han Sebastian knappt varit på dagis. Han har varit mer sjuk än frisk.

Just nu sitter sebastian och spelar på datorn. Idag blir det en lugn dag med spel, pyssel och bakning.


Måndag

Kl är 22 och jag är helt slut efter denna händelserika dag. Dagen började tidigt.. Innan kl 6. Efter gröten och Alla andra morgon bestyr skjutsade jag Sebastian till dagis sen for jag iväg mot stallet där jag mockade och promenerade Adde. När jag kom hämtade jag upp resten av familjen och åkte och handlade mat, spån och lister. Hämtade hem Sebastian gjorde vi också. Hemma plockade jag och städade medans Linus målade lister. Efter mellis var vi ute i den sköna vår solen och passade även på att röja på gården. Plockade bland annat bort alla vinter leksaker som sparkar, madrasser och bobbar. Linus bror, kusin och en vän kom på besök. Grabbarna var ute och lekte med barnen medans jag gick in och slängde ihop en äppel paj. Så när de kom in bjöds alla på paj och kaffe.. Saft till barnen. Ja, inte långt efter det gjorde jag middag. De blev en jätte god curry, kyckling gryta.

Sen var dagen nästan slut och barnen skulle läggas. De senaste timmen har jag underhållit mig med plock och hängning av tvätt medans Linus har varit och spelat bandy.

Som sagt så är jag nu helt slut så jag ska gå och lägga mig bara jag orkar resa mig upp från soffan ;)

Imorgon är det en ny dag och jag hoppas på fin väder även då! God natt.


Fin väder

Idag kom de fina vädret! Varmt och soligt.. De gillas massor :) jag längtar så tills sommaren. Då ska det fixas på gården med gungor, stutsmattan, poolen mm. Kommer bli så mysigt här på Sandhed :)

Vi, Malin, Thilia och Jens har varit ute en stund på dagen. Barnen lekte och vi vuxna lekte och solade. Nu matar jag Leya och sen ska jag skala potatis. Idag blir det potatis,köttbullar, brunsås med lingon sylt. Smaskens!

Bilder fram dagen;


Sova middag.

Ligger i sängen och har precis lagt Marwin. Han var så trött Lill gubben! Malin och Thilia är här. Vi ska snart äta lite lunch... Pizza ;) passar perfekt en dag som denna!


Tålamodet = tvär slut

Puh, suck och blä. Denna dag har minst sagt tagit på krafterna!

Sebastian har varit över speedad, leya gnällig som tusan och Marwin har varit såå mammig. Blä säger jag bara! Mitt tålamod är helt slut och det är skönt att dagen snart är över.

På råga på allt så har jag varit så jävla arg av en annan anledning. Linus var som sagt och köpte en tvättmaskin idag av en tjej från grann orten. "nästan som ny, aldrig varit några fel" nähä?! När vi kom hem och kopplade in den så sprutar det ut vatten ur lyckan. När vi kollar närmare så ser vi att gummit i ringen på luckan är helt sönder. Vi försöker ring tjejen vi köpte den av för att få lämna tillbaka den och få pengarna tillbaka men hon vägrar svara på telefon och sms. Har försökt hitta adressen till vart hon bor men de är menlöst. Blir så jävla arg! Dyr jävla tvättmaskin som funkar sämre än den trasiga vi hade innan. Vilken jävla människa alltså!

Hoppas på en bättre dag imorgon. På morgonen ska vi åka ner på klubben och träna Adde sen ska vi ner på isen i fin vädret :)

Hoppas ni har haft en bättre dag än jag iaf ;)


Blåst

Tror vi skippar isen idag. De blåser som tusan och små regnar. Åker ner imorgon istället när dom har lovat fin väder. Istället så ska vi åka och köpa våran nya tvättmaskin och handla fredagsmys. Ikväll blir det monsters vs alien :)


Redo

Redo för drag race :)


bild bomb.


Jag och syster min.


Marwin 7 mån.


Marwin och Thilia.


Sebastian


En nyfödd Leya på BB.


Borlänge.

Idag har vi varit i Borlänge. Skulle åka och kolla på bil med smet in på Kupolen också ;)
Vi hittade ingen bil som vi tyckte om men hittade en del annat på kupolen.
Barnen fick lite kläder, Jag fick kläder och parfym, Linus fick skor & kläder.
Vi köpte lite presenter till Sebastian också som fyller år den 27 mars.  Sen var vi in på rusta och köpte mattor. FAN va dyrt de är med ryamattor! Och endå är det billigt på rusta. 600 kr för en mattjävel. =/

Linus är nu på bandy och jag har städat och vikt x antal kg tvätt. Alltid lika roligt ;)
På något konstigt vis så har det blivit att tvätten är "min" syssla. Kanske för att jag vill ha det på mitt vis? Annars hjälps vi åt med sysslorna hemma. Dock så blir det ju såklart att det mesta gör jag efftersom han jobbar borta. Men maten och tvätten är något som är mitt..
Hur gör ni där hemma med fördelningen av hemma sysslor?

Nu ska jag sätta mig och kolla på tv´n lite innan de är dags att lägga sig i sängen.
Imorsen blir det fart och fläkt nere på campingen. speed weekend! Vi ska självklart åka dit. Sebastian ser ifram emot det jätte mycket.. Våran motor galna pöjk ;)

Ett kort på Mig, Linus och Sebastian. Taget i slutet av mars förra året. Leya låg i magen ;)



Pyssel

Målat, skrapat, spikat, klippt och donat. Fint va? :)


Kväller i stugan.

Kl är 20 och alla barnen sover. Jippi ;)
Alla 3 är nu jätte snoriga och hostiga. De är såklart jobbigt när barnen är sjuka men de är så synd om lilla leya knappt kan sova eller äta när hon är så tätt i näsan. Och Sebastian har hosta från hell. Han hostar hela tiden... Tycker så synd om dom!

Imorgon skulle de ju ha varit dagis för Sebastian men han får såklart stanna hemma istället. I blir istället en " ta det lugnt hemma dag" så dom blir friska någon gång.

Nu ska jag och Linus se Hamilton :) natti!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_192887589.jpg" class="image">


Molo

Marwins nya vår, molo skor. Jag älskar dom!!!


X box

God morgon! Här hemma har vi haft en lugn morgon. Barnens kusin Filip har varit här hela dagen igår och även sovit här. Pojkarna har haft jätte roligt! Igår kväll spelade dom dennes x box i timmar uppe på rummet. Dom blev serverade ost krokar och cola :) de skrattade och hade roligt hela kvällen tills de skulle sova.

Idag ska vi åka och köpa en ny tvättmaskin. Våran gick sönder igår och de är ingenting vi kan vara utan. Så de är bara att ta fram Check häftet ;)

Kusinerna myser på morgon kvisten:




Hästar :)

Dricker kaffe. Ska klä på barnen sen iväg till dagis med sebastian.

Sen ska jag till stallet :)


Me so happy!

Linus åkte ju till jobbet igår (motala) men innan de skulle han på någon kurs i Västerås. Jag pratade med han i telefonen mitt på dagen. Han sa att han precis hade kommit fram till husvagnen i motala. Precis när han sa det så började Leo (hunden) yla som en galning så jag sa åt linus att vänta i telefonen för det kom någon hem till oss. Jag gick fram till dörren och där stod han.. Mannen i mitt liv :D
Han lurade mig totalt! Det var tydligen bara kurs sen hade dom ledigt resten av veckan.
Behöver jag ens skriva att jag vart glad? :D Barnen vart också super glada.. och förvånade.
Marwin hade gått runt hela förmiddagen och kollat efter Linus och sagt pappa så han vart super glad. 

Lycklig <3




Linus med en nyfödd Leya dec 2011


Linus med en nyfödd Marwin. Nov 2010

(Korten på Sebastian från bb finns inte i den här datorn)

Att vara själv med barnen går bra. Men självklart är det bäst och mysigast när Linus är hemma.
När jag hade bara Sebastian och Linus jobbade borta så tyckte jag också det var jobbigt vissa stunder. När jag hade bara Sebastian och Marwin så var det likadant och kunde inte fåihop hur det skulle gå att vara själv med 3 barn sen när Leya skulle komma till världen. Men nu står vi här och de är inte jobbigare bara för att man har fler barn. Det som är jobbigare är ju det praktiska sakerna som allll tvätt och sen allt bök med lämning till och från dagis och så. Självklart är det lättare när en, jag eller LInus kan åka med Sebastian så man slipper böka in alla barn i bilen. När man är själv och ska sätta på alla barnen ytterkläder och man är stressad så blir det lite kaotiskt.
Men faktiskt så lär man sig.. man måste planera och hitta sätt som funkar när man är själv. Jag känner att jag har börjat fått in rutin nu att vara själv med barnen. Men något JAG finns det inte så mycket tid till ;)
Vardagslyx för mig är när barnen (de två minsta) lyckas somna samtidigt på dagen så jag kan ta en kopp kaffe i lugn och ro eller när jag sitter i soffan med en nöjd bebis och tittar på pojkarna som leker lugnt och fint.
De behövs inte mycket...


Full rulle

Här hemma går de i 150 hela tiden. Linus åkte och jobbade igen så imorse skulle jag fixa allting själv med alla 3 barnen innan jag skulle skjutsa Sebastian till dagis. Efter jag hade gjort de åkte jag, Marwin och Leya och handlade. Gud vad tungt och jobbigt de är att göra själv med dom! Leyas bilbarnstol får precis plats i kundvagnen så Marwin får inte plats i så honom får jag ha på höften. Sen när man är klar så. Ska man bära Leyas stol, Marwin och samtidigt bära alla kassar. Kan ju iaf berätta att man blir lagomt svettig sen när man har fått in alla kassar och barn i bilen :)

Nu är vi iaf hemma. Marwin har kollat på gummi Björn på dator och leya har legat i baby gymmet medans jag har dammsugit och städat toaletten. Nu tar jag en pause och leker lite med barnen. När dom ska sova efter lunchen ska jag ta hand om all tvätt. Sen är det dags att hämta hem Sebastian från dagis.

Nog finns det att göra alltid ;)


Mellisdags :)


Varför får man bebisar?

Ja, inte den lättaste frågan att besvara en 5 åring :) - hur menar du? (jag försöker vinna tid för att komma på ett bra svar) - som jag säger, varför får man bebisar? Jag- för att man vill ha en?! Haha. Kom inte på något bättre svar för stunden men han blev iaf nöjd med svaret och de kom inga följdfrågor :)

Älskar mina barn och min sambo så otroligt mycket! Tror inte man säger de eller skriver de ofta nog.


Mor och son

Jag och Sebastian :)


Godis

Sitter i soffan med Sebastian och äter godis och kollar på gladiatorerna. Marwin och leya sover och Linus är ute och roar sig. Så jag och Sebastian har mys i soffan själva. De är skönt att rå om honom lite själv :)

Vi har haft en jätte bra dag. Först tog jag med mig sebbe och Marwin hem till mamma. Barnen var inne och lekte med henne medans jag fixade i stallet. Sen hem och göra lunch. Vid 14 kom min bror och hans dotter hit. Vi var ute i vår solen. Barnen lekte, vi drack kaffe och solade och Leya sov i vagnen. Efter de var det dags för middag. Nu har de minsta somnat som sagt och jag har lite egen tid med Sebastian.

En underbar lördag :)

Bjuder på en bild på mig och Marwin.


Vår!

Våren är här :) barnen leker och Jag solar. Se är livet de!


Sovmorgon

Tackar Marwin för sovmorgon till hela 06:30 :)

Just nu springer Marwin runt med Linus bandyklubba och har jätte roligt, Sebastian, Leya och Linus sover fortfarande skönt. Men det gör mig ingenting att jag fick gå upp. Kände mig för en gångskull utvilad när jag vaknade :) Så skönt!

Som sagt så hade vi tacokväll igår. Min syster Malin kom förbi efter jobbet och gjorde oss sällskap. Efter maten så badade pojkarna och sen var det dags för Marwin att lägga sig och sen var det fredagsmys med Sebastian. Han åt chips och kollade på film.

Idag då? Ska upp till stallet och mocka på morgonen. Tänkte att jag skulle rida men vi får se hur halt de är.. Mamma longcherade igår och han gick närstan omkull för det var så halt. =/ Får se vad jag hittar på.
Annars har jag ingenting planerat för Lördagen. Men något roligt ska man väl hitta på ;)

Nu ska jag iaf ta tag i tvätten igen. 2 maskiner om dagen och vi är "bara" 5 personer. Tänk då tvättbergen för de som är med i familjen annurlunda... Mina tvättberg är säkert ingenting för dom :P

Våra hästar:


Jag och Joey. Ett sto som nu är dräktigt. Ska ha föl i Maj :)


Adde och jag. En valack på 7 år.


Nappar.

Godaste grytan!


Fredag.

Då var det åter igen fredag. Dagarna går så otroligt fort när Linus är hemma men snart ska han i iväg och jobba igen och jag blir själv med barn, hund, städning och ALLT där emellan.

Idag är det fredag som sagt och de betyder taco kväll i våran familj. Även fredags mys i soffan med en barn film och chips. Idag har Sebastian bestämt att vi ska se sammys äventyr. Bra val tycker jag :)

Nu ska jag fortsätta kolla i Börjes och dricka upp mitt kaffe.


Disk

Klockan är snart 22 och de betyder att det snart är läggdags för mig. Ska man orka gå upp kl 05 någonting så lär man lägga sig i tid ;)

Efter att barnen hade lagt sig så har jag kollat på några unga mödrar avsnitt. Jag blir så otroligt känslosam när jag ser denna mammor. De flesta av dom har socialen hack i häl och studera allt de de gör och inte gör med sina barn. En tjej som det handlar om nu ska få liv att lämna bort sin dotter på 1,5 år. Socialen ska tvångsomhändata henne. Marwin är snart. Så gammal och jag kan inte ens tänka mig hur det skulle kännas att någon tog honom från mig. Kan man verkligen överleva något sånt? Nog för att det måste finnas grunder till varför socialen vill göra något så drastiskt. Men hur pass stora är dessa grunder? Hur stor insyn i deras liv och i tjejens roll som mamma har dom för att besluta något sånt?

De väcker många funderingar.. De stod i rapporten från soc att barnet var smutsigt. Vilket barn är inte de? Att mamman inte var närvarande för dottern, hur vet dom de? Och att dottern var under stimulerad. Dottern på 1,5 år går, pratar (i den mån ett barn på 1 år kan), äter bra mm. Utifrån de man ser när man följer deras vardag i serien så kan iaf inte jag förstå hur socialen tänker. I det flesta fall så tror jag iaf att barnen har det bättre med sina riktiga föräldrar.. Observera (de flesta)

Nog om det. God natt!


Medicin

Bra med glass åt sjuklingarna ;) och mig..


Feber

Sebastian hade så hoppats på att han inte skulle ha feber idag så han kunde gå på dagis.. Men så var inte fallet. 38,0 nu på morgonen. Han har legat i soffan och grinat en stund men nu verkar det som han har infunnit sig i att få vara hemma med oss. Fick muta han lite med att säga att vi ska spela x box och göra choklad bollar senare ;)

Marwin har också lite feber så det blir ännu en lång dag i hemmets lugna vrå. Jag skulle egentligen ha tidigt Adde idag men vi får se hur det blir med de. Vi ska till klubben och träna imorgon så han skulle ha blivit riden idag...


RSS 2.0