Lördagen..

Dagen igår var en sån där bra dag då man känner så mycket energi och lycka. Självklart är jag lycklig varje dag men vissa dagar när allting flyter på med glada barn, fint väder och lite sån saker så kan man känna sig som den lyckligaste människan i världen! :) och de är en underbar känsla.

På morgonen åkte jag och fixade i stallet och red Adde. Han var jätte snäll.. Dock väldigt slö. Han hade nog träningsvärk efter Malins hård pass dagen innan ;) efter de åkte jag hem och duschade och gjorde mig klar för att åka till marknaden. Med oss hade vi även barnens kusin Filip. Så 4 barn hade vi med oss. Och herregud vad folk glodde! Man kan ju undra vad dom funderar på.. Är vi för unga för att ha 3-4 barn eller var det något annat? Fick lite roliga kommentarer också från folk. En jobbar kompis som frågade om vi skulle ha en till och om vi satsade på att bli som familjen annorlunda?!.. Är 3 barn verkligen så mycket nu för tiden? Förr var det en liten familj men ny verkar de som att vi är i klass med familjen annorlunda. Misstolka mig inte nu, jag älskar det programmet och jag avgudar de mammor och pappor som är med där. De är där ifrån dom jag får extra styrka och energi när jag tycker de är mycket med mina 3 :) "om dom kan med 10 ungar, kan jag med bara 3". Men jag skulle inte vilja ha 10 barn själv. Men OM jag skulle vilja de, varför är folk så brydda ut i det?
Sen gick jag en till rolig kommentar.. En tjej som jag inte träffat sen jag innan jag fick Marwin. Hon tittar på mig helt förundrande och granskar mig från topp till tå och säger " - men.. Har inte du fått 3 barn?! Hur kan du vara så smal?"
Ja?.. Har inget bra svar på det men för dom som tror att man blir tjockare och tjockare för varje barn tycker jag kan läsa på lite. De har ingenting med hur många barn man har som gör de. Tex den klassiska frasen/ursäkten när någon har gått upp i vikt -jag har ju fött barn.

Aja nog om de. Idag kommer bli en fin dag så vi ska tillbringa så mycket tid vi kan ute.

Ha en trevlig söndag!


Frukost

Massa socker, jag vet! Men barnen älskar sina nya flingor :)


Morgon bloggar..

Här sitter jag.. Kaffe koppen brevid. Sebastian och Marwin sitter i soffan och kollar på Dora. Linus och Leya sover fortfarande.
Igår var det fredag och en jätte tråkig dag med massa regn och blåst. Linus tog med sig Sebastian ner på marknaden en sväng så han fick köpa sig nån godis och en leksak. Karusellerna tar vi idag när det förhoppningsvis blir bättre väder.

Ska snart iväg och Rida Adde och sen blir det hem och hoppa in i duschen så man är klar för marknaden.

Igår kväll blev det iaf fredagsmys för Sebastian och MArwin med ostbollar och På andra sidan häcken.
Jag och Linus hade fredags mys med god mat och ett glas rödvin.
Mys :)


Helg

Imorgon börjar helgen. Jag är ledig första helgen på 3 veckor så det ska firas :) imorgon är det vår marknad så då blir det självklart karuseller och godis för hela slanten. Sebastian har längtat så! På kvällen ska det grillas och vi vuxna får unna oss ett glas vin eller två ;) hoppas på fin väder.. Hoppas herrn där uppe har hört mina böner.

Här koller bilder från när vi var hela familjen och stor handlade igår. Vi åt lunch på ett mat ställe i Mora.. En tjock, svettig, amerikans pizza. Väldigt uppskattat kan jag lova ;)


Morgonstund har guld i mun...?

Är de så man säger? :)

Här hemma är de iaf lite morgon kaffe och fika. Ska städas sen blir de jobb 13 till 21.
God dag!


Guldlock :)

Min fina lilla sjukling. Älskar hans lockiga, blonda hår!


Dessa sjuklingar!

Sebastian är helt frisk nu, leya börjar bli bättre i ögonen men Marwin åkte på ögon inflammationen igår så han är jätte dålig nu. Massa konstiga röda fläckar på kroppen också. Vet inte om de är nässel utslag av infektionen eller om han är allergisk mot något. Vi smörjer med kylbalsam och pudrar med potatis mjöl om var annat. Han slår på de röda om råderna och säger aj så troligtvis kliar de eller svider. Hoppas det går över snart för han kan inte sova för att de är så jobbigt med kliandet.

Så här ser Lill gubben ut :(


Natt blogg.

Kl är 01:34 och jag bloggar från mobilen på jobbet. Just nu är det lugnt så jag passade på :)

Dagen idag har varit jätte bra. På morgonen red jag lektion för Fredrik och de fick hur bra som helst. Är så nöjd över Adde.. Och mig själv för den delen :)
När jag kom hem så klädde jag på barnen ytterkläder direkt och gick ut och lekte. Efter 1 timmes lek hick jag in och lagade lunch medans Linus stannande ute med barnen. Efter lunchen fick vi besök och städade jag för fullt. Tvättade 2 maskiner, dammsugande och skurade golven, dammade nedervåningen och vattnade blommor mm mm. Vid 15 började vm i hästhoppning och de såg jag självklart på. Farfar gjorde bra ifrån sig :) 6a i vm är väl inte fy skam?
Vid 17 åkte jag och sebbe och tog in adde och gav honom middag sen hem och åt middag själv och Sen var det dags för mig att lägga mig och vila inför natt jobb.

Och nu är jag här! Flera koppar kaffe senare är jag faktiskt ganska pigg :) får se hur länge det varar.

Puss


Lillstumpan!

Nu ska Leya få smaka lite gröt :)


Söndags morgon!

Jag ligger i sängen och skriver detta inlägg. Egentligen skulle jag nog ha gått upp och börjat göra med i ordning inför att åka till stallet men jag är alldeles för trött efter gårdagens delade tur och så är det så varmt och skönt under täcket. Marwin ligger bredvid mig och dricker välling och leya ligger i sin säng och dricker ersättning. Sebastian har redan vaknat och sitter och tittar på barns program i tv rummet.
Äh! Tro om jag ska orka mig upp? Måste ju hinna dricka några koppar med kaffe innan jag åker och rider. Nervös är jag också :( men men.. De går säkert bra!

Hej hej


Helg.

Nu har jag dammsugat, torkar golv, tvättat upp all tvätt, stor städat på toaletten, vikt tvätt och städat Patriks bur. Så nu har jag gjort mitt för idag och de ska firas med ett glas rött till matlagningen som ska göras nu. Fläsk filé, potatis klyftor med kantarell sås :)
Nu är det helg!

Imorgon jobbar jag delad tur på 10 timmar. Så det är skönt att mycket av sysslorna är gjorda hemma. På söndag rider jag lektion för Fredrik på förmiddagen och sen jobbar jag natt sön till mån.

Ikväll är det vm i hästhoppning. De får ni inte missa ;) hästen som Rolf Göran Bengtsson rider är farfar åt fölet som ligger i joeys mage som kommer om ca 3 veckor :) bara så ni vet!


Tavla

Köpte en söt tavelram på dollar store som vi satt över Leyas säng. 2 bilder på henne från ultra ljudet och en bild när hon precis hade fötts.


Stor handling

Nu har jag varit och stor handlat. Men blir förvånad varje gång över att storhandlingen blir dyrare och dyrare för varje gång! Men 5 personer kostar pengar.. De går ju inte att undvika. Plus att ha 2 blöjbarn och två som dricker välling och ersättning. Bara de kostar några tusen i månaden.

Var på dollar store och handlade hygien artiklar också. Sebastian och Marwin fick en varsin leksaks bil också så just nu leker dom för fullt här på golvet.


Ögon inflammation.

Nu är det 2 av 3 barn som har fått de. Sebastian och Leya är dom drabbade. Men jag antar att det bara är att invänta tills Marwin får det. Suck suck och åter suck.

Jag var på vårdcentralen idag med Sebastian. Diagnosen för dagen blev: ögon inflammation, hals fluss och början på öron inflammation i båda öronen.
Kanske inte så konstigt att ungen gråter både natt och dag. Stackars lilla pojke!

Nu är alla barnen badade och redo för kvällen. Snart blir de läggnings dags.
Jag och Linus ska då kolla på serier. The walking dead och vampire diaries :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3364575/images/2012/pic_198991439.jpg" class="image">


?



Och trots detta är det det mest spännande och bästa man har gjort.
Jag bara älskar förlossningar och hade gärna varit med om det många gånger till ;)


Hockey

Kväller i stugan. Linus kollar på hockey och jag ligger i soffan med datorn i knät.
Alla barnen sover. Sebastian är fortfarande dålig. Hög feber, ont i ögonen och halsen. De andra barnen har inte fått ögoninflamation än iaf. Håller tummarna!

Nu är jag ledig i 2 dagar sen är det jobb 4 dagar. På fredag kommer Adde hem också. Som jag har längtat! Ska rida letion för Fredrik på söndag.. Något nervöst då jag inte har ridigt på 1 månad.


Våran fina Adde.


Ögon inflammation

Jag som trodde att sebastian skulle bli frisk nu och kunna gå på dagis som han har längtat efter så mycket, men nej. Istället har han nu fått ögon inflammation. Hoppas de andra barnen slipper de iaf men de skulle väl vara ett mirakel isånnafall...

Idag jobbar jag en kort tur på 5 timmar. Skönt då jag vill inte vara ifrån Sebastian så länge nu när han är sjuk och väldigt mammig.

En bild på Leya som sitter bredvid mig i skrivande stund.


Snart 4 månader.

Leya Lucia Linnea Liljeberg



Om 4 dagar blir denna skönhet 4 månader. Tänk va? Fyra månader?! Mammas prinsessa.
Leya är en väldigt lugn och nöjd tjej. Bara hon får vara med oss och där det händer saker. Att ligga på golvet är väl ingen  hitt men baby sittern är desto bättre då man ser vad som händer runt om kring och vad brorsorna håller på med. Hon sover fortfarande hela nätterna utan att ens vakna för att äta. Från ca 19-20 på kvällen till ca 07-08 på morgonen. Jag tror hon är ganska "normal" i utvecklingen. Ganska likt dom andra. Hon kan lägga sig på sida från att ligga på rygg men har inte än rullat över.. Men de är inte långt borta. Hon älskar att bada nu vilket hon inte gjorde de första veckorna. Hon äter ersättning endast och det går bra. Snart ska det väl börjas med de berömda smakpotionerna. Får se vad hon tycker om det :)
Hon har 68 i storlek på kläder och väger precis 6 kg. Smal och lång i modellen precis som sina bröder också var.

Älskade lilla prinessan Leya!


Snö och slask

Någon dollar store blir det nog inte idag. Kom på att vi har bytt till sommar däck på bilen så jag tror inte vi kommer så långt ...

Får mysa inne med mina barn istället ;)


En tidig morgon i vanlig ordning

Kl är 06:12 just nu och jag har uppe ett tag. Något deprimerande att titta ut imorse och se att de är helt vitt av snö överallt. Jag har sagt de många gånger men säger de igen , jag vill ha sommar nu!!

Jag har varit vakt under natten. Sebastian hade hög feber igår kväll när han somnade i soffan bredvid mig. Efter ett tag började han yta och griniga stup i kvarten, började skaka och han var tok het. Försökte väcka honom och få i han vatten och Alvedon men de var som att han var i en Annan värld. Han pratade med mig men han var ende inte vaken. Så därför kändes de bäst att sova bredvid honom i soffan.

Tro vad man ska hitta på i snö stormen då? Eller ja, Sebastian är ju sjuk så det blir inte så mycket mer än inomhus aktiviteter. Måste åka och handla på dollar store idag iaf. Alla hygien artiklar börjar ta slut.

Nu ska jag koka mig lite kaffe så jag vaknar till ;)


Jobb helg.

Jaha.. Då var denna helg över. Jag har dock jobbat hela helgen. Åh vad jag har saknat barnen och Linus! Men de har förövrit gott bra att jobba.. Alltid lika roligt :) Fick göra ett helt oplanerat prov idag när jag skulle förya min läkemedels delegering. Jag vart jätte nervös när sköterskan sa att det har blivit nytt så man får lov att göra prov för att få den nu för tiden. Men jag fick alla rätt! Så det var ju bra.

Jag slutade kl 15 idag. När jag kom hem så var Thilia och Malin hemma hos oss. Linus slängde ihop en blåbärspaj som smaskades upp av alla med god aptit.
Nu sover barnen och Linus har åkt hem till sina föräldrar för en hockey kväll.
Här kommer bilder från dagens pajfest :)








Badhuset

Idag har vi varit i badhuset! Jag, Zandra, Filip, Sebastian och Marwin. Vi hade super kul. Och Marwin som sist vi var i badhuset var en bad kruka och nu tvärt emot :) helt orädd och älskade att vara i vattnet.


skogen.

Sebastian modellar ute i skogen :P








fikadags

Vi blev så fika sugna på eftermiddagen så vi slängde ihop en kladdkaka med vanilj grädde.
Åh vad gott det var! Gjorde efter Lejlas recept. Den godaste jag någonsin ätit kan jag lova.. väldigt uppskattat av både barnen och mannen ;)

Ingredienser

50 smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.

3. Vispa ägg och socker poröst.

4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.

5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.

6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.

7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.


Ledigt och tråkigt väder.

Här hemma är vi rastlösa till tusen! Sebbe är ledig från dagis denna vecka. Så vu är hemma allihopa. Typiskt då att de är så otroligt tråkigt väder. Regn och kallt :(
Städning och tvättning är redan fixat så nu ska vi snart packa in oss i bilen och åka till helikon och hyra något x box spel köpa något gott att äta på. De får bli en sån mysig inne dag för våran del.
Hej!


Påskaftons kväll

Hemma hos barnens farmor och farfar:


God mat..


God drink..


Och trevligt sällskap. (en del av sällskapet på bild)


påsk kort

Bilder från påsk..


påskäggs kartan..


Sebastian påväg till sin mormor :)


Marwin som påskgubbe med morbror Jens.



Linus och Leya.


Marwin fick ostkrokar istället för godis :)


Mormor och Leya.


Stackars lilla bebis!

Usch vad Leya är förkyld! Hon har vaknat 2 gånger inatt och haft svårt att andas. Hon som aldrig vaknar på natten annars.

Stackars bebis :(


Påsk

Då var påsken snart över för i år då. Vi har haft det jätte bra. Hur har ni haft de?
Igår morse hade påsk haren lämnat en karta till Sebastian där de visade vart på gården påsk äggen låg. Sebbe sprang runt ute och letade i pyjamas :) han har längtat så efter att påsk haren skulle komma. Han hittade iaf 2 ägg fylda med godis. På förmiddagen klädde vi ut Marwin och sebbe. Sebbe till påsk kärring och Marwin som påsk gubbe och åkte upp till min mamma och hälsade glad påsk och Sebastian fick lämna ett påsk kort som han hade målat. Malin, Thilia och Jens kom också dit. Barnen fick godis och vi fick kaffe och fika.
Senare på eftermiddagen åkte vi till svärmor och svärfar på påsk middag. Barnen var med dit och åt och fick påsk ägg med leksaker, kläder och godis av deras farmor och farfar :) tack!
Sen åkte dom till barnvakter och jag och Linus stannande kvar där och drack vin och dansade sent in på morgon kvisten :) sist jag och Linus var själva utan barn var i dec 2009 räknade vi ut :) ett tag sen med andra ord! Vi hade iaf jätte trevligt.

Sammanfattning: en jätte bra påsk.

Nu håller vi på att vinna miljonerna på bingo lotto :) hej hej


Fredagsmys

Hej på er! Denna fredag har jag jobbat. 06:45-14:30. De gick bra och det hade gått bra för Linus med barnen trots de är förkylda och lite febriga.
När jag kom hem vikte jag tvätt och la in en ny, myste med alla barnen och lagade en god mat paj. Nu är Linus iväg en sväng och jag och barnen har fredags mys med ost krokar i soffan :)

När barnen har lagt sig ska jag hem till min kära vän Johanna för lite vin och tjejsnack :)


Jobb

Pause på jobbet :)


Rabatten..

Nu är det vår :)




Rubrik.

Idag är ingen bra dag alls! Är ändå glad att jag har mina barn runt mig. Dom gör att jag glömmer bort det jobbiga.. All kärlek till dom!

Får se om vi ska påsk pyssla idag eller om det blir någon annan dag.
Just nu ligger vi ner bäddade med täcke och kudde i soffan och kollar på sammys äventyr. Hur mysigt som helst!


Morgon

Kaffe, nyheter och mys med barnen!







Promenad.

Jobbade imorse. En kort och behaglig tur :) 07:30 till 13:00.
De var lika roligt som förra gången ;) när jag kom hem så klädde vi på barnen och tog en promenad ner på Orsa. Sebastian cyklade och leya och Marwin åkte vagn. Vi handlade lite på konsum sen gick vi tillbaka hem igen. Så nu är jag slut i fötterna. Sprang konstant på jobbet och sen hem och tog en timmes promenad :)

Nu ska jag fixa middagen snart, kasseler står på schemat ;)


Lördag

Igår morse så trotsade vi vädret och gick ut och lekte trots att det var svin kallt. 0 gradigt och storm!
Vi satt upp stutsmattan :)






RSS 2.0